В Лондоні проходить Асамблея вкладників Чорнобильського фонду "Укриття" та донорів Рахунку ядерної безпеки

Друк

З 5 по 7 липня 2017 року в Лондонському офісі Європейського банку реконструкції та розвитку проходить Асамблея  вкладників Чорнобильського фонду "Укриття" та донорів Рахунку ядерної безпеки.

Члени української делегації повідомили, що учасники Асамблеї вкладників Чорнобильського фонду «Укриття» відзначили виконання всіх фінансових та організаційних заходів з реалізації проекту перетворення "Укриття" згідно затвердженого плану та графіка.  Асамблея затвердила фінансування розробки технічної частини проекту демонтажу нестабільних конструкцій об’єкта "Укриття", над яким в листопаді 2016 року було встановлено новий безпечний конфайнмент (Арка). Крім того, Асамблея також погодилася виділити кошти для закупівлі необхідного обладнання для виконання цих робіт. демонтажу нестабільних конструкцій об’єкта «Укриття».

Це важливе рішення для України, яке вкотре демонструє підтримку України міжнародною спільнотою у подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи.

Наступна Асамблея вкладників Чорнобильського фонду "Укриття" та донорів Рахунку ядерної безпеки пройде в грудні 2017 року в Україні, на майданчику Чорнобильської АЕС. Згідно графіка на цей час заплановано приймання в експлуатацію нового безпечного конфайнмента.