Щодо кібератаки на ЧАЕС

У зв'язку з кібератакою станом на 27.06.2017г. був тимчасово недоступний сайт ДСП ЧАЕС, відключені сервери управління локально-обчислювальної мережі та допоміжних систем інформаційних ресурсів ДСП ЧАЕС (поштовий сервер, файлообмінні сервери, сервер доступу до ресурсів інтернет, сервер системи електронного документообігу). Відбулася часткова відмова в роботі персональних комп'ютерів робочих місць операторів окремих систем радіаційного моніторінгу без втрати функції контролю в цілому.

З моменту атаки були розроблені і виконуються компенсуючі заходи щодо контролю за радіаційною обстановкою проммайданчика ЧАЕС, контроль здійснюється інструментальними засобами. Змін параметрів радіаційної обстановки не зафіксовано, перевищення контрольних рівнів немає.

В даний час (29.06.2017) всі інші технологічні системи, включаючи інтегровану автоматизовану систему контролю об'єкта Укриття (ІАСК); інтегровану базу даних об'єкта Укриття (ІБДУ), модуль "Карма" - оперативний облік доз опромінення персоналу; систему контролю доступу персоналу на ЧАЕС (СКДП) та інші технологічні системи працюють в штатному режимі.

Відновлена робота сайту і серверів, основних і допоміжних служб, відновлений доступ до інтернету. Виконується тестування і відновлення працездатності інформаційних систем і робочих місць персоналу.

Найближчі події

28 березня 1984 року 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС виведено на проектну потужність 1000 МВт
29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"

Розсилка новин