Зроблено ще один крок у реалізації проекту завершення будівництва СВЯП-2

Станом на 12 липня завершено загальнобудівельні роботи сховища відпрацьованого ядерного палива №2 (СВЯП-2). Уже демонтовано баштовий кран, що дозволить завершити найближчим часом роботи з благоустрою території. Також завершені оздоблювальні роботи у більшій частині приміщень. Завершуються роботи з монтажу обладнання.

Інтенсивно тривають роботи з пуску та налагоджування обладнання у будівлі установки по поводженню з відпрацьованим паливом (УПВПЗ). Повним ходом йдуть випробування обладнання і систем СВЯП-2. Проведені індивідуальні випробування і оформлені документи з приймання після індивідуальних випробувань приблизно 15% від загальної кількості обладнання. Виконано випробування під навантаженням 9 з 24 вантажопідіймальних механізмів. На 8 з них отримано дозволи Держпраці на експлуатацію.

Проведено автономні випробування обладнання автоматизованих систем, зокрема обладнання автоматичної системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО) і Системи обліку та контролю ядерних матеріалів. Остання також пройшла комплексні випробування. Тривають автономні випробування обладнання системи радіаційного контролю та системи фізичного захисту. Завершено комплексне випробування і оформлені документи з приймання системи підготовки та подачі стисненого повітря.

Відповідно до коментарів, наданих ДНТЦ ЯРБ, завершується коригування Програми комплексних випробувань СВЯП-2 з імітаторами відпрацьованих тепловиділяючих збірок (ВТВЗ). Початок цих випробувань заплановано на початок серпня 2017 року.

Початок «гарячих випробувань» СВЯП-2 (з перевезенням та обробкою ВТВЗ) заплановано на грудень 2017 року.

СВЯП-2: завершення будівництва
СВЯП-2: завершення будівництва
СВЯП-2: завершення будівництва
СВЯП-2: завершення будівництва
СВЯП-2: завершення будівництва
СВЯП-2: завершення будівництва
СВЯП-2: завершення будівництва

Найближчі події

28 березня 1984 року 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС виведено на проектну потужність 1000 МВт
29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"

Розсилка новин