Тренінг з управління роботом-маніпулятором BROKK-180

У вересні на Чорнобильській АЕС пройшов тренінг з технічного обслуговування та ремонту маніпуляторів BROKK.

Навчання пройшли спеціалісти Цеху поводження з радіоактивними відходами (далі: ЦПРВ) на базі Промислового комплексу з поводження з твердими радіоактивними відходами (далі: ПКПТРВ).

Експертами виступили два спеціалісти бельгійської компанії Текнубе́ль (англ.: Tecnubel). Тренінг проводився за повного фінансування урядового фонду Бельгії.

Навчання розпочалося з теоретичної частини. Експерти розповіли представникам ЦПРВ про основні системи BROKK-180 та ознаки, за якими можна визначити його поломки.

У другий день розпочалася практична частина навчання. На базі BROKK-180, встановленого у ПКПТРВ, експерти наочно показали основні елементи управління маніпулятора і розповіли про його «слабкі місця».

В останній день навчання продовжилися практичні заняття. У рамках однієї із задач персоналові ЦПРВ потрібно було знайти і усунути навмисно створену експертами поломку у системі BROKK-180.

Експерти визнали тренінг успішним та відзначили, що рівень підготовки персоналу, а саме з питань безпеки і управління маніпулятором BROKK, на високому рівні. За підсумками навчання було вирішено продовжити співпрацю з компанією Текнубе́ль у даному напрямку. Зараз розглядається можливість проведення серії тренінгів уже у 2018 році.

Тренінг з управління Brokk-180
Тренінг з управління Brokk-180
Тренінг з управління Brokk-180
Тренінг з управління Brokk-180
Тренінг з управління Brokk-180
Тренінг з управління Brokk-180

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин