Найближчим часом на Чорнобильській АЕС розгорнеться проект будівництва сонячної електростанції

6 квітня на Чорнобильській АЕС відбулася стартова нарада між керівництвом підприємства та представниками компанії «Солар Чорнобиль», яке є орендатором майданчика, де буде розміщено панелі фотовольтаїчної електростанції «Чорнобиль». Генеральним підрядником будівництва нової електростанції виступає ТОВ «Родина Енерджи Груп».

Як зазначив генеральний директор Чорнобильської АЕС Ігор Грамоткін, цей пілотний проект дуже важливий для ЧАЕС та зони відчуження загалом: «За цим проектом наше майбутнє, майбутнє нашого майданчика, тому ми не можемо його не реалізувати! І хай зараз він поки дуже маленький — усього 1 мегаватт встановленої потужності — але за першим мегаватом, безумовно, піде і другий».

У рамках наради відбулося обговорення деталей проекту. Після наради представники «Солар Чорнобиль» відвідали промисловий майданчик біля споруди «Розподільчий пристрій другої черги» і провели фотозйомку, необхідну для проведення передпроектних та проектних робіт.

Chernobyl Solar
Chernobyl Solar
Chernobyl Solar
Chernobyl Solar
Chernobyl Solar
Chernobyl Solar

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин