Візит керівництва TEPCO — оператора АЕС Фукусіма

1 листопада закінчився дводенний візит делегації представників компанії TEPCO (ТЕПКО, з англ.: Tokyo Electric Power Company Holdings, Incorporated).

Метою візиту стало ознайомлення з досвідом Чорнобильської АЕС у подоланні наслідків аварії.

«Наша аварія [на АЕС Фукусіма — ред.] трапилася шість з половиною років тому, а Чорнобильська АЕС вже має тридцятирічний досвід. Одне з вражень — у вас на майданчику дуже успішно пройшли заходи по дезактивації, оскільки багато робітників знаходяться на майданчику без спеціального захисту. А також ви значно поліпшили умови праці поблизу 4 енергоблоку і нового безпечного конфайнмента», — коментує візит один з делегатів — старший радник ТЕРСО з ядерних питань Такафумі Анеґава.

«Після аварії наша компанія отримала безліч рекомендацій від різних іноземних фахівців, у тому числі і від фахівців Чорнобильської АЕС. Наприклад, поради, що стосуються зменшення дозових навантажень або поширення радіації», — продовжує радник.

«Під час нинішнього візиту багато ваших фахівців рекомендували дуже прості заходи, які проводила ЧАЕС, і ці заходи дають свої плоди. Ваш тридцятирічний досвід показує нам, як нескладні, але цілеспрямовані дії приносять результат. Ми хочемо застосувати ваші рекомендації при ліквідації наслідків аварії в Японії».

Пан Такафумі підкреслив, що в АЕС Фукусіма і Чорнобильської АЕС є загальні завдання, тому співпраця і взаємодопомога між станціями повинні тривати. «Ми отримуємо від вашої станції значну підтримку і допомогу. Я думаю, що ми повинні і надалі зміцнювати наше міжнародне співробітництво», — резюмував він.

Під час візиту делегація ТЕРСО відвідала сховище відпрацьованого ядерного палива №2 і заводи з поводження з рідкими і твердими радіоактивними відходами.

Візит делегації ТЕРСО
Візит делегації ТЕРСО
Візит делегації ТЕРСО
Візит делегації ТЕРСО
Візит делегації ТЕРСО
Візит делегації ТЕРСО

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин