На СВЯП-2 проходить підготовка до випробувань внутрішньомайданчикового транспортного контейнера HI-TRAC-H

В рамках підготовки до випробувань внутрішньомайданчикового транспортного контейнера (ВТК) було відпрацьовано декілька технологічних операцій. Зокрема, проведено встановлення ВТК масою 71 тонна на візок системи маніпулювання і транспортування пеналів, після чого ВТК було доставлено в одне з приміщень установки з підготовки відпрацьованого палива для зберігання. Далі за допомогою крана вантажопідйомністю 125 тонн ВТК було піднято у вертикальне положення і переміщено на один зі спеціальних візків.

ВТК HI-TRAC-H є найважливішим обладнанням, яке забезпечує безпеку під час поводження з відпрацьованим ядерним паливом на СВЯП-2, виконує функції радіаційного захисту персоналу та забезпечує відведення тепла під час операцій сушіння ВЯП, заповнення ДСЕП гелієм і зварювання, транспортування та завантаження ДСЕП в бетонний модуль зберігання. Це один із ключових елементів системи проміжного сухого зберігання, реалізованої на СВЯП-2 для довготривалого проміжного зберігання відпрацьованого ядерного палива реакторів РБМК-1000 Чорнобильської АЕС.

 

Контейнер призначений для виконання транспортно-технологічних операцій з двостінним сухим екранованим пеналом (ДСЕП) на майданчику сховища.

Після проведення аналогічних операцій з другим внутрішньомайданчиковим контейнером передбачається проведення наступної серії випробувань, кінцева мета яких - забезпечення готовності системи поводження з двостінним сухим екранованим пеналом до проведення комплексних випробувань СВЯП-2 з імітаторами, а потім комплексних випробувань СВЯП-2 з ВТВЗ.

15 лютого 2018 року
15 лютого 2018 року
15 лютого 2018 року
15 лютого 2018 року
15 лютого 2018 року
15 лютого 2018 року

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин