Уряд затвердив порядок прийняття в експлуатацію НБК

Уряд затвердив Порядок прийняття в експлуатацію об'єкта «Пусковий комплекс 1 нового безпечного конфайнменту».

Постанову прийнято з метою прийняття в експлуатацію цілісного майнового комплексу — об'єкту пускового комплексу 1 нового безпечного конфайнменту (далі: ПК-1 НБК) з урахуванням розроблених окремих проектів будівництва, що пройшли експертизи та були окремо затверджені, отриманих дозволів на виконання будівельних робіт на будівництво окремих об'єктів, які входять до складу ПК-1 НБК.

Реалізація постанови дозволить забезпечити нормативно-правове врегулювання прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом цілісного майнового комплексу — ПК-1 НБК в цілому як єдиного об'єкта, що забезпечить його ефективну експлуатацію, обслуговування, ремонт. Також прийняття документа сприятиме належному виконанню Україною міжнародних зобов'язань із зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.

Текст Порядку прийняття в експлуатацію об'єкта «Пусковий комплекс 1 нового безпечного конфайнменту» доступний тут

Матеріал сайту «Урядовий портал»

Найближчі події

28 березня 1984 року 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС виведено на проектну потужність 1000 МВт
29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"

Розсилка новин