Протирадіаційне тренування на ЧАЕС

За легендою, яку було взято за основу для підготовки програми тренування, 27 жовтня о 10:00 на сховищі відпрацьованого ядерного палива №1 стався вихід радіації. Персоналу Чорнобильської АЕС оголосили аварійну тривогу. За наказом начальника зміни станції, весь персонал, який перебував у визначених програмою будівлях на промисловому майданчику, мав вдягнути засоби захисту органів дихання та прибути у протирадіаційне укриття. 

За лічені хвилини було «евакуйовано» близько 750 осіб із приміщення адміністративно-побутового корпусу, робочих місць підрядних організацій та решти території, що потрапила у зону проведення тренування. 

Тренування коментує начальник відділу аварійної готовності та реагування Дмитро Кондратов: «Дане навчання проводилося з метою відпрацювання порядку дій персоналу під час справжньої аварійної ситуації. Наше завдання — відточити до автоматизму дії під час евакуації, щоб у випадку загрози не виникло метушні, паніки та ускладнень».

Начальник відділу підсумував, що з огляду на поставлені завдання, персонал діяв швидко, чітко та скоординовано, а отже  тренування можна вважати успішним.

Протиаварійні тренування
Протиаварійні тренування
Протиаварійні тренування
Протиаварійні тренування
Протиаварійні тренування
Протиаварійні тренування

Найближчі події

29 березня 2000 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України за № 598 "Про дострокове припинення експлуатації енергоблока №3 та остаточне закриття Чорнобильської АЕС"
30 березня 1970 року Наказом Міненерго СРСР інституту "Гідропроект" було доручено проектування Чорнобильській АЕС

Розсилка новин