Підтримка в удосконаленні поводження з РАВ та екологічного радіаційного моніторингу в Чорнобильській зоні відчуження

Назва проєкту: Підтримка в удосконаленні поводження з РАВ та екологічного радіаційного моніторингу в Чорнобильській зоні відчуження (U4.01.20/A та U4.01.20/B)

Фінансування: Європейський Союз

Мета проєкту: Покращення поводження з РАВ та радіаційного моніторингу навколишнього середовища в Чорнобильській зоні відчуження шляхом:

  • вдосконалення системи поводження з РАВ і, як наслідок, підвищення рівня радіаційної безпеки ЧЗВ шляхом створення методики відбору проб радіоактивних матеріалів для подальшої характеризації, сортування, пакування та проміжного зберігання РАВ, що зараз зберігаються у ПЗРВ «Підлісний»;
  • покращення радіаційного моніторингу навколишнього середовища ЧЗВ та створення відповідної стратегії та планування охорони вод у ЧЗВ шляхом вдосконалення мережі свердловин для належного аналізу та моделювання забруднення, а також міграції радіонуклідів у поверхневих і підземних водах.

Очікуваний результат: 

  • Аналіз та моделювання міграції радіонуклідів з різних ядерних та радіологічних об’єктів у Чорнобильській зоні відчуження (далі - ЧЗВ) через ґрунтові та поверхневі води.
  • Надання рекомендацій щодо залучення додаткових свердловин для моніторингу води до існуючих пунктів спостереження, що сприятиме вдосконаленню загальної програми радіаційного моніторингу довкілля в ЧЗВ.
  • Надання рекомендацій щодо включення додаткових пунктів спостереження за поверхневими водами, що можуть забруднитися радіонуклідами,які мігрують через ґрунтові води.
  • Розроблення повністю інтегрованого проєкту свердловин для моніторингу ґрунтових вод у ЧЗВ, який ґрунтується на існуючій системі та вдосконалює її, де це необхідно.
  • Виконання робіт зі створення інтегрованої системи моніторингу ґрунтових вод, що відповідає затвердженому проєкту і може бути  створена в рамках наявних бюджетних обмежень

Найближчі події

Нема подій

Розсилка новин