ЧАЕС відвідала делегація Органу ядерної безпеки Франції

Сьогодні Чорнобильську АЕС відвідала делегація Органу ядерної безпеки Франції на чолі з Комісіонером паном Філіпом Жаме. Від України делегацію супроводжувала голова Державної інспекції ядерного регулювання Україны Олена Миколайчук.
Гості зустрілися з представниками адміністрації Чорнобильської АЕС. В ході зустрічі були обговорені питання статусу будівництва НБК, ядерної безпеки чорнобильського майданчика, зняття ЧАЕС з експлуатації і поводження з радіоактивними відходами. Певна увага в бесіді була приділена проблемам, пов'язаним з подоланням наслідків обвалення крівлі і стінних конструкцій машинного залу блоку №4, яке відбулося в лютому поточного року.
В рамках візиту делегація побувала на промисловому комплексі з поводження з твердими РАВ, на оглядовому павільйоні об'єкта „Укриття”, майданчику збірки Арки, а також в місті Прип’ять. Пан Жаме залишив запис в книзі почесних гостей, в якому подякував ЧАЕС за організацію візиту та підкреслив, що захоплений мужністю і відданістю справі персоналу ЧАЕС. «Хай найбільша аварія в галузі ядерної енергетики зробить свій значущий внесок до справи забезпечення безпеки у всьому світі», - сказав пан Жаме.