Чорнобильську АЕС відвідав Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні

Сьогодні, 20 серпня, Чорнобильську АЕС з ознайомчим візитом відвідала делегація Посольства США в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні паном Джеффрі Пайеттом. Мета даного візиту - ознайомлення з ходом реалізації міжнародних проектів на проммайданчику станції.

Перший заступник генерального директора Валерій Сейда познайомив гостей з положенням справ на проммайданчику ЧАЕС. «Сполучені Штати Америки - один з найважливіших донорів більшості проектів на Чорнобильському майданчику. Тому для нас особливо важливо і приємно, що один із своїх перших візитів г-н Джеффрі Пайетт здійснив саме на Чорнобильську АЕС», - підкреслив у ході зустрічі В.Сейда.

Гості побували на майданчику будівництва СВЯП-2, а також зустрілися з директором ГУП ПЗУ Лоріном Доддом та головним інженером проекту ПЗУ Володимиром Каштановим, відвідали оглядовий павільйон об'єкта «Укриття», де отримали детальну інформацію про об'єкт «Укриття», хід реалізації проекту ПЗУ.

На майданчику зборки Арки гості змогли на власні очі переконатися в незаперечному прогресі проекту будівництва НБК.

Залишаючи відгук у Книзі почесних гостей, г-н Джеффрі Пайетт висловив величезну подяку «за вичерпну, повну інформацію про важливі та технічно складні роботи, що вимагають докладання значних зусиль, які виконуються в даний момент, щоб стабілізувати і відновити майданчик, де сталася аварія».

«Сполучені Штати Америки, як лідер Великої вісімки, висловлюють глибоку впевненість в успішному завершенні проекту», - зазначив Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні.

Завершився візит ознайомчою поїздкою в колишнє місто-супутник Чорнобильської АЕС Прип'ять.