В Києві розпочала роботу експертна місія МАГАТЕ

28 серпня в Києві на базі Київського інституту «Енергопроект» розпочала роботу експертна місія МАГАТЕ з розгляду «Звіту з аналізу безпеки (ЗАБ) блоків ЧАЕС на етапі остаточного закриття і консервації».

В роботі місії беруть участь експерти МАГАТЕ, представники Державної інспекції ядерного регулювання України, Державного науково-технічного центру ядерної та радіаційної безпеки, Науково-дослідного інституту радіаційного захисту Академії технологічних наук України, Інституту проблем безпеки АЕС Національної академії наук України та фахівці Чорнобильської АЕС.

В рамках місії фахівці Чорнобильської АЕС представлять інформацію про поточний стан робіт із зняття з експлуатації, проект остаточного закриття і консервації ЧАЕС та зміст ЗАБ блоків ЧАЕС на цьому етапі, представники ДІЯРУ ознайомлять з регуляторними вимогами до аналізу безпеки при знятті з експлуатації.

В ході місії будуть обговорені та прокоментовані розділи ЗАБ, мета і роль звіту, критерії безпеки, національні вимоги до структури та змісту, критерії вибору сценаріїв для аналізу, підходи та методології, аварії з найбільшими наслідками, функції безпеки, висновки та рекомендації ЗАБ.

За результатами місії експертами МАГАТЕ буде підготовлений офіційний звіт з рекомендаціями.