Розпочато фізичні роботи з відновлення покрівлі машзалу ОУ

Після отримання дозволу Державної архітектурно-будівельної інспекції на виконання робіт по «Відновленню огороджуючого контуру машинного залу 4-го енергоблоку ЧАЕС між осями 46-52 і А-Б» розпочато фізичні роботи.

Вже виконана мобілізація персоналу на майданчик виробництва робіт, виконується поліпшення дорожнього покриття на території локальної зони об'єкта «Укриття», улаштування пандусів та під'їзних шляхів, майданчика для складання ферми. На заводі виробляються елементи металевих конструкцій просторового блоку покриття машзалу.

 

Робочий проект «Відновлення огороджуючого контуру машинного залу 4-го енергоблоку ЧАЕС між осями 46-52 і А-Б», розроблений Київським інститутом «Енергопроект», отримав позитивний експертний висновок Укрдержбудекспертизи і у вересні 2013 року затверджений наказом по ДСП ЧАЕС.

В листопаді 2013 за результатами проведених конкурсних торгів договір на виконання будівельно-монтажних робіт укладено з корпорацією «Укртрансбуд».

Роботи з відновлення огороджуючого контуру машинного залу 4-го енергоблоку ЧАЕС планується виконати до. кінця поточного року.

Довідково. 12 лютого 2013 в 14 годин 03 хвилини сталося часткове руйнування стінових панелей і частини легкої покрівлі машинного залу блоку №4. Площа руйнування склала близько 600 м2.
З 13 по 20 лютого на ЧАЕС працювали дві комісії з розслідування причин події, які проаналізувати ситуацію, що призвела до руйнування будівельних конструкцій та надали пропозиції щодо усунення наслідків.