Тривають роботи з відновлення огороджувального контуру машзалу 4-го енергоблоку

Розпочато роботи з попереднього монтажу просторового блоку, що закриє отвір, що утворився внаслідок обвалення стінових конструкцій машинного залу 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС. 

Як повідомили в будівельній службі станції, станом на 9 січня 2014 року, всі необхідні металоконструкції  доставлені на промисловий майданчик ЧАЕС, 10 відсотків з них вже змонтовано в майбутній просторовий блок. Загальна вага готового блоку складе 53 тонни. Він повністю закриє аварійний отвір,що утворився в результаті аномальної події, що сталася 12 лютого 2013 року. 

Роботи за проектом «Відновлення огороджувального контуру машинного залу 4-го енергоблоку ЧАЕС між осями 46-52 та А-Б» виконуються підрядником — корпорацією «Укртрансбуд» у співпраці з підрозділами Чорнобильської АЕС. Раніше, у відповідності до графіка проекту, персоналом підрядної організації було здійснено демонтаж аварійних керамзитобетонних стінових панелей, з’єднувальних конструкцій між колонами, а також укріплення верхніх пошкоджених панелей.