Славутицька територіальна громада гарантує безпеку перебування в місті учасникам міжнародних проектів

27 січня відбулася чергова сесія славутицької міської ради, на якій депутати прийняли одноголосне рішення про підготовку спільної заяви представників всіх фракцій, представлених у міській раді, щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та Славутичі. Заява адресована, в першу чергу, керівникам міжнародних проектів, які в даний час реалізуються на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС, а також керівництву ЧАЕС.

Цією заявою представники місцевого самоврядування підтверджують, що територіальна громада Славутича в змозі контролювати обстановку і гарантує учасникам міжнародних проектів безпеку їх перебування в місті.

Про це ж йдеться в листі славутицького міського голови Володимира Удовиченка, яке надійшло на Чорнобильську АЕС 31 січня 2014 року:

Шановні партнери, колеги, друзі!

Ми розуміємо вашу стурбованість та занепокоєння щодо суспільно-політичної ситуації, яка склалась в Україні останнім часом. З одного боку - це безперечно суспільна, соціальна і людська трагедія, а з іншого, на наш погляд - величезні проблеми, пов'язані з народженням і становленням громадянського суспільства в Україні та пошук оптимальної моделі відносин суспільства і влади.

Позиція міської влади відображена відповідними рішеннями міської ради, які приймалися депутатами відкритим голосуванням, майже одноголосно. Ми поділяємо ваше хвилювання щодо збереження правопорядку та спокою у місті Славутичі. Територіальна громада міста неодноразово довела свою спроможність долати складні і надскладні негаразди.

Поділяючи ваше занепокоєння, славутицька міська влада на чолі з міським головою хочуть запевнити вас, що контролюють ситуацію в місті та, від імені славутицької територіальної громади, гарантують безпечне перебування в місті Славутичі усім учасникам міжнародних проектів, які здійснюють міжнародну технічну допомогу у зоні Чорнобильської АЕС.

З повагою та надією на співпрацю,
міський голова В.П.Удовиченко