Роботи зі складання просторового блоку перейшли до завершальної стадії

В локальній зоні об’єкту «Укриття» тривають роботи зі складання просторового блоку, що закриє аварійний отвір у покрівлі та стіні машзалу четвертого блоку Чорнобильської АЕС. Монтаж конструкції, у відповідності до плану-графіку робіт, передбачається завершити 01 березня 2014 року. 

Раніше в рамках проекту "Відновлення огороджувального контуру машинного залу 4-го енергоблоку ЧАЕС між осями 46-52 и А-Б" було видалено аварійні керамзитобетонні стінові панелі, з’єднувальні конструкції між колонами, а також укріплені верхні пошкоджені панелі. Після цього проведено складання та монтаж щитів у місцях демонтованих панелей по осі А. Загальна площа, на якій встановлено щити, - 216 квадратних метрів.

Всі роботи за проектом виконуються корпорацією "Укртрансбуд" у співпраці з підрозділами Чорнобильської АЕС.

 Довідково. 12 лютого 2013 року сталося часткове руйнування стінових панелей та частини легкої покрівлі машзалу блоку №4. Площа руйнування склала близько 600 м2.

З 13 по 20 лютого на ЧАЕС працювали дві комісії з розслідування причин пригоди, що проаналізували ситуацію, що привела до руйнування будівельних конструкцій та надали пропозиції щодо усунення наслідків.

Роботи виконуються в рамках проекту «Відновлення огороджувального контуру машинного залу 4-го енергоблоку ЧАЕС між осями 46-52 та А-Б», розробленого Київським інститутом «Енергопроект» та затвердженого  наказом по ДСП ЧАЕС у вересні 2013 року.

В листопаді 2013 року за результатами проведених конкурсних торгів договір на виконання будівельно-монтажних робіт укладено з корпорацією «Укртрансбуд».

 

Складання просторового блоку
Складання просторового блоку
Складання просторового блоку
Складання просторового блоку