Звернення генерального директора з нагоди 28-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Двадцять вісім років минуло з того часу, як світ почув страшну, незбагненну звістку: вибухом зруйновано четвертий блок Чорнобильської атомної електростанції.

Мирний атом вийшов з-під контролю людини. Відтоді слово „Чорнобиль” стало синонімом не тільки нечуваної техногенної катастрофи, але й безпрецедентної мужності та героїзму тисяч людей: пожежників, військових, працівників ЧАЕС, мобілізованих ополченців цивільної оборони, робітників, інженерів, вчених, усіх, хто був причетний до ліквідації аварії та її наслідків. І сьогодні, двадцять вісім років поспіль, ми пишаємося їхніми мужністю, патріотизмом, стійкістю, самозреченням в ім’я майбутнього. Саме завдяки їх зусиллям ядерна біда відступила.

Ми низько схиляємо голову перед героями-чорнобильцями, які виконали свій обов’язок перед Батьківщиною та народом. Усім, кого вже нема з нами – світла пам’ять. Усім, хто поряд з нами – здоров’я, миру і добра. Пам’ять про ваш подвиг викарбувана у серці кожного члена колективу Чорнобильської АЕС, від усіх нас вам – низький уклін.

Від імені колективу ДСП ЧАЕС
генеральний директор І.І.Грамоткін