Завершені роботи за програмою проведення комплексних «активних» випробувань на ЗПРРВ

23.05.2014 проведено засідання робочої комісії по підведенню підсумків проведення комплексних «активних» випробувань на ЗПРРВ.

Роботи за «Програмою проведення комплексних (активних) випробувань ЗПРРВ з переробки РРВ (кубовий залишок)» виконані. Робочою комісією складено «Акт комісії про прийняття технологічного обладнання та систем після комплексного випробування».

Для отримання окремого дозволу на експлуатацію ЗПРРВ ДСП ЧАЕС готує звітні документи за результатами комплексних «активних» випробувань, які у складі пакету будуть направлені до Держатомрегулювання України до кінця серпня 2014 року.

За період проведення комплексних «активних» випробувань перероблено 3,4 м3 РРВ, отримано 40 упаковок радіоактивних відходів (200-літрові бочки), 4 з яких направлені на захоронення у спеціально обладнане приповерхневе сховище твердих радіоактивних відходів (СОПСТРВ). Інші упаковки РАВ будуть направлені на захороненні найближчим часом. 

За час проведення комплексних «активних» випробувань зауважень в роботі обладнання, перевищення контрольних рівнів радіаційної безпеки не виявлено.