Інформація щодо стану реалізації проекту будівництва НБК

На майданчику Чорнобильської АЕС тривають активні роботи по спорудженню Нового безпечного конфайнмента (НБК).

Станом на 04.07.2014 виконано монтаж 12842 тонн металоконструкцій Східної частини Арки, яка після переміщення, виконаного 1-2 квітня 2014 року знаходиться у зоні очікування.

Ведеться поставка та монтаж основних металоконструкцій Західної частини Арки. На поточний час змонтовано 7 365,7 тонн металоконструкцій до другого підйому, який заплановано на початок серпня 2014 року. Тривають роботи з монтажу повітропроводів кільцевого простору Західної частини Арки, а також монтаж зовнішньої та внутрішньої обшивки.

Паралельно з роботами по монтажу Арки виконується облаштування фундаментів сервісної зони НБК. На північній стрічці завершено всі основні будівельні роботи, готовність фундаментів на південній стрічці складає понад 86%.

Також на майданчику проводяться роботи з будівництва технологічної будівлі та допоміжних споруд. Завершено буріння свердловин, армування та бетонування плити цементації, виконується монтаж арматури та бетонування фундаментної плити технологічної будівлі. Завершуються роботи з цементації грунта будівлі насосної станції пожежогасіння та шлюзу доступу пожежних підрозділів.

Щотижнева інформація щодо ходу будівництва НБК