В рамках виконання третього підйому західної частини Арки триває монтаж бокових сегментів та опорних частин НБК

25 жовтня, безпосередньо після завершення першого етапу третього підйому західної частини Арки, розпочався монтаж її бокових сегментів та опорних частин.

Варто зазначити, що на поточний момент вся конструкція вагою 10 772 тонни не спирається на землю, а  підтримується піднятою до  висоти 110 метрів у верхній ії частині виключно за рахунок систем піддомкрачування. В такому стані Арка буде утримуватися протягом найближчих трьох тижнів до  завершення  монтажу бокових сегментів та опор.

Після завершення монтажу розпочнеться другий етап третього підйому, в ході якого буде виконано опускання західної частини Арки до рівня проектного положення – 108,9 метра у верхній частині. Далі, в рамках завершального етапу, відбудеться фіксація Арки у стопорних пристроях з передачею навантаження на фундамент.

В поточному році в рамках проекту будівництва НБК також планується виконати перший етап з’єднання західної та східної частин Арки. З метою чого східна частина Арки буде повернена з зони очікування, куди її було переміщено у квітні 2014 року,  в зону монтажу.

У відповідності до проектних термінів, стикування частин НБК має бути виконане до початку літа 2015 року.  До серпня 2015 року генеральний підрядник проекту - компанія “Новарка” - має намір завершити роботи по західній стіні НБК та по його обшивці. Передбачається, що до кінця вересня 2015 року складальні роботи всієї арочної конструкції буде завершено. 

Довідково. 23 – 24 жовтня 2014 року на майданчику об’єкту  «Укриття» виконано перший етап 3-го підйому західної частини Арки НБК – піддомкрачування на висоту 110 метрів (тобто вище проектного положення). Він передбачає повне перенесення ваги арочної конструкції на системи піддомкрачування. Після завершення всіх етапів третього підйому висота конструкції західної части Арки становитиме 108,9 м, ширина - 257 м, довжина - 78 м.