Нарада з питань підготовки ДСП ЧАЕС до ОЗП

30 жовтня на Чорнобильській АЕС відбулася нарада, присвячена питанням підготовки майданчику станції до осінньо-зимового періоду. До участі у нараді, крім ключових представників керівництва ЧАЕС, були запрошені представники  ДП «Управління забезпечення функціонування об’єктів ЧАЕС» та відділу організації попередження надзвичайних ситуацій на Чорнобильській АЕС.

В ході наради були розглянуті питання координації дій підрозділів ЧАЕС, ДП УЗФО та ВПНС у разі виникнення на південно-західній залізниці різних форс-мажорних обставин, у тому числі пов’язаних з втратою електропостачання та виникнення снігових заметів залізничного полотна. Зокрема, мова йшла про визначення максимальної оптимальної кількості персоналу, що має бути доставлений на промисловий майданчик станції, аби забезпечити регламентну експлуатацію її об’єктів. В ході наради також розглядалось питання забезпечення оптимальної кількості приміщень та організації їх обігріву для розміщення персоналу на випадок припинення подачі енергоносіїв на територію промислового майданчика.

За підсумками наради було підтверджено готовність майданчика станції до осінньо-зимового періоду, а також розроблено ряд заходів, спрямованих на організацію безперебійної роботи на проммайданчику Чорнобильської АЕС в екстремальних умовах, пов’язаних з можливими несприятливим погодними умовами у зимовий період.