Чорнобильську АЕС відвідала делегація керівництва Концерну Росенергоатом

4 травня промисловий майданчик Чорнобильської АЕС відвідала делегація керівництва Концерну Росенергоатом (Росія) на чолі з генеральним директором Євгеном Романовим. У складі делегації також були присутні люди, добре відомі на ЧАЕС, які зараз працюють в Концерні Росенергоатом: Володимир Асмолов, перший заступник Генерального директора, Микола Сорокін, заступник Генерального директора - Генеральний інспектор.

У ході візиту гості оглянули локальну зону об'єкта "Укриття» (ОУ), де в даний час ведуться фізичні роботи за проектом будівництва нового безпечного конфайнмента, ознайомилися з сучасним станом об'єкта, результатами проекту "Стабілізація нестабільних будівельних конструкцій", спрямованого на підвищення його безпеки, а також побували безпосередньо у внутрішніх приміщеннях "Укриття".
Після ознайомлення з майданчиком відбулася нарада, на якій учасники говорили про необхідність збереження та поширення передового досвіду в питаннях забезпечення безпеки ядерних установок, спільності проблем, що стоять перед експлуатуючими організаціями (операторами) в обох країнах, про відповідальність Головного конструктора, Генерального проектувальника і Наукового керівника проекту блока АЕС за науковий та інженерний супровід установки на всіх етапах життєвого циклу (включаючи виведення з експлуатації/зняття з експлуатації), а також при ліквідації наслідків аварій.
У рамках зустрічі керівництво Концерну і адміністрація ДСП ЧАЕС обговорили можливість співпраці у підвищенні безпеки блоків Чорнобильської АЕС. Зокрема, питання обміну інформацією, що стосується забезпечення безпеки ядерних установок, необхідність проведення спільних науково-дослідних та проектно-конструкторських робіт і т.д.