Нарада про хід реалізації проекту посилення і герметизації існуючих конструкцій ІІ черги ЧАЕС

 3 листопада відбулася  нарада про хід реалізації проекту посилення і герметизації існуючих конструкцій ІІ черги ЧАЕС. У нараді взяли участь представники адміністрації станції, Європейського банку реконструкції та розвитку, підрядних організацій, що працюють в даному проекті, групи управління проектом ПЗЗ, компанії НОВАРКА, а також інституту «Київенергопроект», який є проектантом робіт. Вів нараду генеральний директор ЧАЕС Ігор Грамоткін.

Нараду було присвячено обговоренню питання можливості прискорення проекту посилення і герметизації існуючих конструкцій II черги ЧАЕС, оскільки даний проект має критичну взаємодію з будівництвом НБК. Арка не може бути насунута в проектне положення і введена в експлуатацію до завершення будівництва торцевих стін.

Як повідомив керівник проекту з боку замовника Віктор Хаврусь, прискорення робіт можливе в разі реалізації низки заходів з боку підрядних організацій, що виконують його. У той же час, зазначили учасники наради, це зажадає додаткової взаємодії і взаємодопомоги всіх учасників сторін.
- При цьому, - підкреслили директор Новарка Ніколя Кай і представник Чорнобильського фонду «Укриття» та Рахунку ядерної безпеки в Україні Олександр Славіс, - основним пріоритетом повинна залишатися безпека виконання робіт за проектами будівництва НБК та посилення герметизації та існуючих конструкцій ІІ черги ЧАЕС.

Учасники наради обговорили попередні заходи, необхідні для зміни термінів реалізації проекту посилення і герметизації існуючих конструкцій ІІ черги ЧАЕС. Прийнято рішення про створення робочої групи на чолі з Віктором Хаврусем, яка буде щотижня звітувати перед Замовником про виконану за проектом роботу.

На закінчення наради генеральний директор зазначив, що прискорення завершення проекту – можливе, і є всі передумови до того, щоб проект був завершений до листопада 2016 року.