ДСП ЧАЕС отримало ліцензію на будівництво та введення в експлуатацію СВЯП-2

На виконання вимог Закону України «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії» ДСП ЧАЕС 20.02.2013 року отримало ліцензію Державної інспекції ядерного регулювання України на право провадження діяльності "Будівництво та введення в експлуатації ядерної установки (сховище відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2)" зі строком дії до 20.02.2018 року.
Ліцензія № ЕО 001002 отримана замість існуючої і дозволяє розпочати другий етап робіт, що включає постачання матеріалів і обладнання, будівельно-монтажні та пусконалагоджувальні роботи, а також супровід отримання дозволу на введення в експлуатацію СВЯП-2. Завершення активної фази робіт за контрактом планується у 2015 році.
Для довідки: Об'єкт СВЯП-2 призначений для прийому, підготовки до зберігання і безпосередньо зберігання відпрацьованих тепловиділяючих збірок і відпрацьованих додаткових поглиначів, які накопичено на Чорнобильській АЕС. Його будівництво фінансується з Рахунку ядерної безпеки Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).