Коли пристрасті вирують

22 червня у профспілковій організації ЧАЕС відбулася позачергова звітно-виборча конференція. У зв’язку з тим, що профком з різних причин втратив більше половини усіх своїх членів, він практично припинив своє існування. Отже, в субботу, протягом 8 годин, без перерви на обід і з невеличкими перервами на каву, 59 делегатів заслуховували звіти про роботу ПК ППО за 5 місяців, що минули з попередньої звітної конференції, виступали з критикою, але врешті-решт таки обрали голову, заступника та новий склад профспілкового комітету. Врахувавши досвід попередніх конференцій, до головування запросили представників Атомпрофспілки Павла Пруднікова та Павла Олещука.

Зі звітом про роботу перед делегатами виступив голова ППО Максим Орлов. У ході обговорення йому довелося вислухати чимало критичних зауважень. Зокрема, щодо над-мірного, як на думку колишніх членів ПК, опікування інтересами працівників ДП УЗФО під час приєднання цього підприємства до ЧАЕС, за надмірну політизацію роботи ПК, за нехтування думкою інших членів профкому.

Звіт про фінансову діяльність профспілкового комітету надала бухгалтер ППО ЧАЕС Анджела Рибіна. Бурхливі обговорення викликав звіт ревізійної комісії, яка ретельно перевірила фінансовий бік роботи ПК, відмітивши найменші і найнезначніші недоліки справи. Як з’ясувалося, не усі члени відповідних комісій ПК володіли повною інформацією щодо організаційних та фінансових деталей напрямків роботи комітету. Питання, звісно, на конференції були з’ясовані, але що заважало членам та голові ПК з’ясувати їх у робочому порядку?

Цей та низка інших моментів конференції переконливо довели, що кризові явища в організації дійсно мали місце, отже вибори нового профспілкового органу на станції дійсно були потрібні.

У рамках обговорення переважна більшість делегатів визнала роботу попереднього ПК задовільною. На посаду голови ППО балотувалися Максим Орлов та Сергій Красиков. Максим Орлов шляхом таємного голосування переміг з впевненою перевагою голосів. Гаряча боротьба розгорнулася за посаду заступника голови ППО. Вікторія Бабак з перевагою у два голоси перемогла профспілкову активістку Оксану Єгоренко. Нагадаємо, що протягом останніх двох з половиною років Вікторія Бабак вже втретє обрана на цю посаду.

Склад профкому у результаті конференції значною мірою оновився. Шляхом рейтингового голосування до нього потрапили Наталя Бриль, Оксана Гавриліна, Оксана Єгоренко, Микола Єльчищев, Дмитро Нестеренко, Гінтарія Падун, Олександр Панченко, Богдан Сердюк, Олексій Фатахов та Тетяна Юлдашева. Також до його складу увійшли Максим Орлов та Вікторія Бабак — як голова ППО та його заступник, та Юрій Діордієв — як голова станційної організації молоді Атомпрофспілки.

Конференція також постановила:
• Затвердити чисельний склад профспілкового комітету 15 осіб
• Встановити квоту прямого делегування в кількості одна одиниця в склад профспілкового комітету від Асоціативної профспілкової організації оперативного персоналу. У термін до 22.07.2019 надати протокол зборів (конференції) про обрання члена профспілкового комітету
• Встановити квоту прямого делегування в кількості одна одиниця в склад профспілкового комітету від новостворених підрозділів.